Onze diensten

Nieuwbouw

Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 07:15 uur - 16:00 uur.

Nieuwbouw

Van engineering tot proefvaart.

Dok en Scheepsbouw Woudsend heeft vele jaren ervaring in de jachtbouw. Door de veelzijdigheid van onze werf kunnen wij flexibelen reageren op ontwikkelingen in de markt. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van de nieuwbouw van bedrijfsvaartuigen van 12 tot 37 meter. 

Van engineering tot proefvaart. De specialisten van Dok en Scheepsbouw Woudsend staan voor u klaar. Onze bedrijfsvaartuigen kenmerken zich door hun hoge afwerkingsniveau van technische installaties, zowel werktuigbouwkundig als elektrotechnisch. Wij denken graag met u mee bij de nieuwbouw van uw jacht of schip.

 

Contact opnemen

Geschiedenis

Bouw van de eerste Doggersbank.

Het is midden jaren ’70 als Dok en Scheepsbouw Woudsend de eerste Doggersbank bouwt, een jacht van 12 meter naar een ontwerp van Vripack in Sneek. In de loop der jaren werden die schepen groter en groter. In 1986 werd het bedrijf uitgebreid met een 26-meter droogdok en dat was jarenlang de bovengrens voor onze jachtbouw. Inmiddels heeft Dok en Scheepsbouw Woudsend de beschikking over vijf unieke verwarmde droogdokken welke zijn ontwikkeld door Johannes Kuipers, de oprichter van het bedrijf.

Dok en Scheepsbouw Woudsend heeft vooral naam gemaakt met de nieuwbouw van de door het Vripack ontworpen Doggersbank motorjachten. In samenwerking met de heer Dick Boon van Vripack heeft Johannes Kuipers een groot aantal jachten en bedrijfsvaartuigen gebouwd. Dok en Scheepsbouw Woudsend is vooral bekend door zijn hoge afwerkingsniveau van de technische installaties op zowel werktuigbouwkundig als elektrotechnisch gebied.

 

Contact opnemen

Wat de opdrachtgevers vinden