Content voorbeeld

Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 07:15 uur - 16:00 uur.

Dok en Scheepsbouw Woudsend B.V.

bouw van een viertal deels nieuw te ontwikkelen reddingboten met de klasse naam “Van Wijk”.

 

Midden jaren ’70 is het begonnen met de eerste Doggersbank, een jachtje van 12 meter naar een ontwerp van Vripack in Sneek. Maar in de loop der jaren werden die schepen groter en groter. In 1986 werd het bedrijf uitgebreid met een 26-meter droogdok en dat was jarenlang de bovengrens voor onze jachtbouw.Inmiddels heeft Dok en Scheepsbouw Woudsend B.V. de beschikking over 5 unieke verwarmde droogdokken welke zijn ontwikkeld door Johannes Kuipers, de oprichter van het bedrijf.

Dok en Scheepsbouw Woudsend B.V. heeft vooral naam gemaakt met de nieuwbouw van de door het architecten buro Vripack ontworpen Doggersbank motorjachten. In samenwerking met de heer Dick Boon van Vripack heeft Johannes Kuipers een groot aantal jachten en bedrijfsvaartuigen gebouwd. Dok en Scheepsbouw Woudsend B.V. is vooral bekend door zijn hoge afwerkingsgraad van de technische installaties op zowel werktuigbouwkundig als electrotechnisch gebied.

Volgens sommigen worden bij Dok en Scheepsbouw Woudsend B.V. de mooiste machinekamers van de wereld gemaakt. De Doggersbank Offshore 84 is hier een goed voorbeeld van.

De belangrijkste activiteiten zijn en worden:

  • Onderhoud aan KNRM schepen
  • Onderhoud Rijkswaterstaat en overige overheidsschepen
  • Nieuwbouw bedrijfsvaartuigen van 12 tot 37 meter
  • Refit van jachten
  • Afbouwwerkzaamheden aan jachten

De toekomst
In mei 2008 is de Beothuk gedoopt, een 102′ Doggersbank voorzien van alle luxe en comfort. Voor onze veelzijdige werf legt een jacht van deze omvang echter teveel beslag op de beschikbare ruimte en inzetbaarheid van de mensen. Om flexibeler te kunnen reageren op de markt ten aanzien van het werk waar wij specialist in zijn, heeft Dok en Scheepsbouw Woudsend B.V. besloten om voorlopig geen nieuwe luxe jachten meer te bouwen.